fb
menu

18/03/2015 Jubileumconcert Liesbeth List & Filip Jordens chantent Brel @ Velsen

-


(foto: Tine de Wilde / archief Stadsschouwburg Velsen)

VELSEN - Het jubileumconcert van Liesbeth List en Filip Jordens op woensdag 18 maart (20.15 uur) is exclusief voor het jarige theater gemaakt. List en Jordens brengen een hommage aan Jacques Brel.

De Stadsschouwburg Velsen viert dit jaar het 75-jarig bestaan met een aantal exclusieve jubileumspecials gemaakt door artiesten die het theater een warm hart toedragen. Op woensdag 18 maart (20.15 uur) is het de beurt aan Liesbeth List. De Grande Dame van het chanson had maar één wens toen zij door het jarige theater werd benaderd voor een feestprogramma: "Dit moet gevierd worden met een Brel-avond". Met Filip Jordens brengt zij als gastvedette in een 'Hommage à Brel' zijn mooiste bekende en minder bekende nummers.

Bijzondere bandVanaf het begin van haar carrière was La List in het theater aan de Groeneweg te vinden. Zij schitterde in verschillende toneel- en musicalproducties en maakte vorig seizoen nog grote indruk met haar eigen Jubileumconcert. In het jubileumconcert voor de Velsense schouwburg zal zij enkele nummers van Jacques Brel zingen. Brel had tijdens zijn leven een bijzondere band met Liesbeth die al sinds de jaren zestig zijn werk in Nederland vertolkt. In 1971 kwam de wereldberoemde zanger zelfs speciaal over naar Nederland om haar een gouden LP te overhandigen voor haar album 'Liesbeth List zingt Jacques Brel'.
Ook Filip Jordens is geen onbekende voor het Velsense publiek. Filip Jordens kreeg alle Brel-fans op het puntje van hun stoel met zijn fenomenale Brel-hommage. Pers en publiek waren overdonderd. Zijn vertolking van het beroemde repertoire deed de pers uitroepen: 'Brel leeft weer' en 'Bangelijk hoe die jongen op Brel lijkt en hem nog perfect zingt ook.'
KlassiekersVoor de speciale jubileumavond in de Stadsschouwburg Velsen hebben List en Jordens een keuze gemaakt uit zo'n vijfhonderd chansons en brengen hulde aan Jacques Brel en zijn magistrale oeuvre. Met klassiekers 'Ne me quitte pas', 'Bruxelles' en 'Een vriend zien huilen'.

-
shareback
-
bienvenue welkom
concerts
patati patata
bio
trailer I
trailer II
trailer III
contact, info & booking
close
bienvenue welkom
-
concerts
-
patati patata
-
bio
-
trailer I
-
trailer II
-
trailer III
-
contact, info & booking
Filip Jordens Filip Jordens Filip Jordens Filip Jordens Filip Jordens
Wie houdt nu niet van cookies