fb
menu

FILIP JORDENS & Quatuor: Hommage à Brel @ GC Gilwe Wervik

-

"Zijn talent, zijn stem, zijn lijf, het samenspel met zijn muzikanten, alles in Filip Jordens roept "le grand Jacques" opnieuw tot leven. Met eenzelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt deze Brel-vertolker zonder gelijke niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel nog steeds is. Brel de dichter, Brel de visionair, Brel de muzikant, Brel de comedin, Brel de satiricus, Brel de mens. Een meester tout court. " - Philippe Claudel, schrijver -filmmaker
In 'Hommage à Brel' brengen Filip Jordens en zijn formidabele muzikanten een meesterlijke ode aan de Belgische grootmeester van het Franse Chanson: Jacques Brel!
Het orkest en de zanger wervelen als een muzikale tornado doorheen de ogen, de oren en de harten van het publiek. Wanneer je Jordens op de scène bezig ziet en hoort, lijkt het even alsof Brel terug is.Hij heeft diezelfde energieke jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair.Hij beweegt als Brel, ademt als Brel, laat zijn handen wapperen, en werkt zich in het zweet als Brel.
De Nederlandse criticus Jacques d'Ancona verwoordde het zo:Jordens probeert niet met eigenwijze arrogantie door de liederen heen te breken. Hij laat de maker en het product in zijn waarde. Dat is wat je een hommage noemt. Daar kom je voor en dat krijg je van een formidabele theaterpersoonlijkheid te horen.Filip Jordens is net zo uniek als Jacques Brel.
Bezetting: Filip Jordens, Xavier Locus (piano), Stijn Bettens (accordeon), Yves Baibay (drums) en Jean-Louis Rassinfosse (bas)
Productie: HAB Productions vzw 

-
ticketsshareback
-
bienvenue
concerts
patati patata
bio
trailer I
trailer II
trailer III
contact, info & booking
close
bienvenue
-
concerts
-
patati patata
-
bio
-
trailer I
-
trailer II
-
trailer III
-
contact, info & booking
Filip Jordens Filip Jordens Filip Jordens Filip Jordens Filip Jordens
Wie houdt nu niet van cookies